Eigen website

Wat is een CMS systeem?

Een CMS systeem biedt ondersteuning bij het plegen van onderhoud aan de website. CMS is de afkorting van: content management systeem.
 
Er zullen op bepaalde momenten wijzigingen nodig zijn. Wellicht moeten er pagina's bijkomen of moeten bepaalde teksten worden aangepast. Of gaat uw bedrijf verhuizen en dienen de adresgegevens gewijzigd te worden.
 
Zonder CMS systeem is er bepaalde kennis nodig om de gewenste wijzigingen door te voeren. Websites zijn opgebouwd uit een bepaalde opmaaktaal genaamd HTML. Er zal minimaal enige kennis van deze opmaaktaal nodig zijn voor het doen van aanpassingen aan de site. En de nieuwe bestanden moeten via een zogeheten FTP programma worden neergezet. Dus ook hiervan zult u dan enige kennis moeten hebben.
 
Een CMS systeem biedt ook voordelen wanneer u wel kennis heeft van de wat meer technische kant van de website. Waar mensen aan het werk zijn worden fouten gemaakt - en de afbakening van de verschillende content elementen in het beheergedeelte van het CMS draagt ertoe bij dat u niet de verkeerde dingen aanpast.
 
Zelfs de meest doorgewinterde programmeurs zullen de websites niet helemaal vanaf nul steeds opnieuw maken en zullen veelal ook gebruik maken van een CMS systeem (of een framework).

Website gemaakt met Simpsite.nl © 2021 Eigen website

Maak simpel je website Eigen site maken