Eigen website

Eigen website

Een eigen website is op drie verschillende manieren te realiseren, namelijk:
 
  1. Een website bouwen met een website builder;
  2. Een website maken met een content management systeem (CMS);
  3. Een website in elkaar zetten met behulp van een framework;
 
Website builder
Kenmerkend voor website builders is dat het bouwen voornamelijk via een online what-you-see-is-what-you-get (WYSIWYG) tool gebeurt. Met een dergelijke tool ziet u tijdens het bouwen al hoe de website er (ongeveer) uit gaat zien. Bekende website builders zijn Wix en Jimdo. Maar ook de deze website die je nu bekijkt is door middel van een website builder gemaakt, namelijk die van Simpsite.
 
Voor de wat geavanceerdere functies dient vaak betaald te worden. Voor bijvoorbeeld een webshop op uw website moet u bij de meeste website builders een abonnement afsluiten.
 
Content management systeem
Een content management systeem of CMS systeem is een stukje software dat u zelf naar de server moet uploaden voordat u het kunt gebruiken. Een website maken met een CMS systeem vereist iets meer werk dan het bouwen met een website builder, maar uw website komt met een CMS systeem wel op uw eigen hosting met uw eigen domein te staan. Ook heeft u met een CMS systeem meer mogelijkheden dan bij een website builder zonder dat u direct extra hoeft te betalen.
 
Framework
Een framework is een verzameling programmeercode die door programmeurs kan worden gebruikt om vrij snel een webapplicatie / website te maken. Het voordeel van frameworks is dat veel code al klaar ligt en dat programmeurs niet zelf het wiel hoeven uit te vinden. Heeft u geen programmeerkennis dan zal bij deze optie altijd externe expertise nodig zijn. Dit is meteen het nadeel van frameworks: voor iemand met weinig tot geen programmeerkennis zijn ze lastig in het gebruik.

Website gemaakt met Simpsite.nl © 2021 Eigen website

Maak simpel je website Eigen site maken